21. 5. 2024   |   svátek má Monika
 

Česnekačka s kuřecím masem

Název Množství a jednotka
kuřecí čtvrtky 2 ks
cibule 1 ks
česnek 1 palička
pepř celý 5 kuliček
hladká mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)


Recept na tuhle polévku je od Maxim Turbulenc, ale kde jsem k němu přišla, už z paměti nevydoluju :).



Postup
Kuřecí čtvrtky omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme 2l vody, přidáme celou cibuli, 6 stroužků česneku nakrájeného na plátky, 5 kuliček pepře a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, obereme, polévku přecedíme a vrátíme do ní obrané maso. Polévku zahustíme záklechtkou, povaříme, přidáme prolisovaný česnek podle chuti, pepř a rozšlehané žloutky, necháme už jen prohřát. Podáváme s osmaženým chlebem obaleným ve vajíčku. Polévku dochutíme pár kapkami octa, měla by být mírně nakyslá.


 


RECEPTY

Domácí paštika z bůčku

Postup: Vepřový bůček uvaříme do měkka s kořením.Vepřová játra nakrájíme na kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Pravé italské tiramisu

Postup: Nejprve uvaříme silnou kávu, nejlépe espresso, a nalijeme do misky. Mascarpone,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky na citronu a rozmarýnu

Postup: Kuřecí stehenní řízky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nesolíme ani... zobrazit recept

RECEPTY

Cherry rajčátka ve slaném nálevu

Postup: Cherry nebo malá rajčátka omyjeme a nacpeme do čistých skleniček. Rajčátka... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - domácí nálev

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...